Дан победе над фашизмом

Дан победе над фашизмом

Поводом обележавања Дана победе над фашизмом председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и градоначелник Шапца др Александар Пајић положили су венац палим борцима и жртвама на Спомен комплексу на Доњошорском гробљу у Шапцу.

 

 

 

 

 

 

-Наша је обавеза да се подсетимо данашњег дана, превасходно због великих жртава које су дате за слободу коју ми данас уживамо. Морамо такође подсетити да је наша земља дала два антифашистичка покретa који су дали велики допринос да дође до овог дана. Драго ми је што ће и у нашој Библиотеци шабачкој у току овог месеца бити приређена изложба где ће се показати колики је допринос и једног и другог покрета. Такође, на овај дан обележавамо и Дан Европе где се показало да након тог великог ужаса Другог светског рата су супротстављене стране успеле да се договоре, успеле да направе трајни мир, и сада имамо Европску заједницу народа или Европску Унију којој и наша земља тежи и ми смо на том путу и ја се надам да ћемо ми врло брзо тај пут привести крају, те да ћемо постати пуноправни члан Европске Уније.-казао је Пајић.

 

Осврнувши се на борбу против коронавируса председник Скупштине града Шапца позвао је наше суграђане да се вакцинишу.

-Ових дана водимо неку другу борбу са којом се цео свет суочио- пандемија коронавируса где се, такође, боримо да се што више наших суградјана вакцинише и ја користим и ову прилику да како бисмо сада, као што смо некада заједно сви победили велико зло – фашизам, тако да и ово зло сада заједно победимо тако што ћемо се сви вакцинисати.-закључио је Пајић.