Улица хуманих Чивијаша

Улица хуманих Чивијаша

Традиционална манифестација хуманитарног карактера у организацији Туристичке организације града Шапца “Улица хуманих Чивијаша” одржава се данас до 18 часова у Карађорђевој улици у Шапцу. Тим поводом, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца са породицом је посетио ову манифестацију.

-Хуманост и солидарност су особине чију смо вредност нарочито спознали у протеклом периоду. Посебно ми је драго да су ову манифестацију у највећем броју посетили наши најмлађи суграђани који ће од најранијег доба научити колико је важно бити хуман и пружати помоћ онима којима је она најпотребнија. – истакао је Пајић.

 

Нађа Глигорић, в.д. директора Туристичке организације града Шапца нагласила је да ће сва прикупљена средства бити уплаћена градском Фонду за лечење деце од тешких и ретких болести као и да је Туристичка организација града Шапца упутила позив и привредницима нашег града да донирају одредјена средства и на тај начин подрже ову акцију.

 

 

-“Улицу хуманих Чивијаша” ове године обележавамо на симболичан начин без пропратног програма услед тренутне епидемиолошке ситуације. У сарадњи са шабачким основним и средњим школама и ПУ “Наше дете” организовали смо хуманитарну продају предмета које су за ову манифестацију направили наши најмладји суградјани. Сав приход од данашње продаје биће уплаћен градском Фонду за лечење деце од тешких и ретких болести, а свим учесницима ће традиционално бити додељене захвалнице. Туристичка организација града Шапца такође је упутила позив и привредницима нашег града да донирају одредјена средства и на тај начин подрже ову акцију.-казала је Глигорић.

 

Циљ данашње манифестације је подизање свести о значају хуманости и доброчинства што је најбољи разлог за позив нашим суграђанима да посете штанд Туристичке организације града Шапца и како бисмо заједно помогли онима којима је помоћ најпотребнија.