Додељене Априлске награде поводом Дана града Шапца

Додељене Априлске награде поводом Дана града Шапца

На свечаности поводом обележавања Дана града Шапца Априлске награде уручене су данас у дворишту Градске куће.

Ове године Априлске награде у категорији за укупан развој и промоцију града Шапца припале су херојима у борби против коронавируса: Дому здравља “Др Драга Љочић” у чије је име награду преузела др Јасмина Станковић, Заводу за јавно здравље у чије је име награду преузео др Бранко Вујковић и Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић” у чије је име награду преузео др Слободан Поповић.

 

 

 

 

 

 

У категорији за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода награде су додељене председнику Републике Србије Александру Вучићу и Славиши Савићу, секретару Удружења параплегичара Мачванског округа. У име председника награду је преузела главни секретар председника, Сузана Пауновић.

У категорији за развој села, пољопривреде и месних заједница као средишту одлучивања о побољшању услова живота и рада награда је додељена породици Јадрановић из Добрића.

Додели Априлских награда присуствовали су званичници града, међу којима председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, представници Епархије шабачке, округа, институција, јавних предузећа и одборници у Скупштини града Шапца.