Потписан уговор о Пројекту “3Е“

Потписан уговор о Пројекту “3Е“

На данашњој седници Савета за запошљавање града Шапца председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и градоначелник града Шапца др Александар Пајић потписали су уговор о Пројекту под називом “3Е Together in Education for Employability and Employment” (Заједно у образовању за запошљивост и запошљавање) из програма ИПА 2 прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине.

-Изузетно ми је драго да је данас дошло до потписивања уговора још једног пројекта прекограничне сарадње који за циљ има побољшање квалификација наших суграђана. Овај пројекат је важан, пре свега, за незапослене али и запослене који желе да се преквалификују и да имају боље плаћен посао. Акценат је на дефицитарним занимањима у нашем граду и оно што је добро у овом пројекту јесте да ће будући полазници ових курсева своје знање стицати у реалној средини тј у предузећима и радној околини и на тај начин бити потпуно обучени за рад. Све ово је произишло из дугогодишњег рада програма СЕЕД кроз који смо дошли и до Тренинг центра који делује у оквиру Центра за стручно усавршавање у ком се већ одржавају многобројни акредитовани курсеви. У граду Шапцу не радимо само на отварању нових радних места него и на томе да нашим суграђанима кроз побољшање квалификација помогнемо да дођу до нових радних места.- рекао је Немања Пајић.

Пројекат се проводи у сарадњи са градом Високо из Босне и Херцеговине. Настао је као резултат започете сарадње ова два града на пројекту СЕЕД у оквиру кога је и развијен заједнички пројекат. Укупан буџет пројекта је 165 643.99 ЕУР и суфинансиран је од стране оба партнера у износу од укупно 15.41%.