Усвојен ребаланс Буџета града Шапца за 2021. годину

Усвојен ребаланс Буџета града Шапца за 2021. годину

На 6. седници Скупштине града Шапца, између осталог, усвојен је ребаланс Буџета за 2021. годину. Разлог за овај ребаланс је отплата дуга Апотекарске установе Шабац. У овој години, град Шабац ће отплатити 45 милиона од укупног износа дуговања.

-Оно што је карактеристично за прву седницу у новој години јесте да се усвајају програми пословања јавних предузећа и да расправљамо о томе шта ће она радити у овој години. Имали смо и први ребаланс Буџета који је био неопходан само за две ставке. Драго ми је да је Скупштина актуелна и да излази у сусрет потребама грађана и Градске управе како бисмо адекватно и правовремено реаговали. Такође ми је драго да се чула се и конструктивна расправа о свим тачкама дневног реда. Овој Скупштини недостаје опозиција и сматрам да њихово присуство може да побољша расправу и да дођемо до квалитетнијих аргументованих одлука. -рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

На данашњем заседању усвојени су и Програми пословања за 2021. годину ЈКП “Водовод Шабац”, ЈКП “Стари град Шабац”, ЈКП “Паркинг-Шабац”, ЈП “Инфраструктура Шабац”, ЈКП “Регионална депонија Срем-Мачва” и ЈКП “Топлана Шабац”, као и Одлука о погребној делатности, али је и дата сагласност на Одлуку о измени и допуни статута ЈКП “Стари град Шабац”

 

Одборници су усвојили допуну и ревизију Енергетске политике града Шапца, а за вршиоца дужности директора Центра за социјални рад Шабац именована је Биљана Мркоњић.