Представници Спортског савеза Србије у посети Шапцу

Представници Спортског савеза Србије у посети Шапцу

Састанак са представницима Спортског савеза Србије на челу са председником Давором Штефанеком одржан је данас у Градској кући. У име града Шапца о сарадњи и реализацији пројеката у наредном периоду са гостима су разговарали градоначелник града Шапца др Александар Пајић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и градски већник задужен за спорт Марко Пановић.

-Ово је мој први обилазак Шапца од како сам на челу Спортског савеза Србије, у 4. години мандата. Тема данашњег састанка јесте да видимо колико акција Спортског савеза Србије можемо да спроведемо у Шапцу. Верујем да ћемо са већником за спорт, градоначелником, челним људима града и Спортским савезом града Шапца успети да их реализујемо у наредном периоду. Покренули смо акцију жене у спорту и сеоске игре. У наредном периоду план је да покренемо акцију код нас у Спортском савезу спорт у полицији. Исто то ћемо организовати на нивоу града Шапца, где ће бити одржано такмичење, а победници ће ићи на Републичко такмичење. Спортски савез Србије донира градовима лопте и спортске дресове сваке године. И ове године смо спремни да помогнемо у виду опреме граду Шапцу.- рекао је Штефанек.

 

Градоначелник града Шапца др Александар Пајић и градски већник задужен за спорт Марко Пановић истакли су да ће град Шабац подржати сваки пројекат који доприноси развоју спорта у граду Шапцу.

-Велико ми је задовољство што је Штефанек данас гост града Шапца. После дугог низа година он је у радној посети у нашем граду. Данас смо имали озбиљне разговоре који ће дати резултате у наредном периоду. Шабац је град спорта, заиста улажемо много у развој и одрживост свих спортских манифестација и клубова. О озбиљности улагања довољно говоре 164 милиона одвојена из буџета града. Једну од најлепших зграда Соколски дом дали смо на управљање Спортском савезу Шапца, чиме су створени озбиљни услови за најквалитетније руковођење спортском организацијом у целој Републици Србији.-рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

 

 

-Част и задовољство ми је што Давора могу да угостим и као представник града Шапца, тачније, као градски већник задужен за спорт. Осим личних контаката које смо имали и уредно се посећивали, ово је прилика да га и званично угостимо. Потрудићемо се да заједно реализујемо неке пројекте који су на нивоу Спортског савеза Србије и имплементирамо их у нашем граду. Оно што је сигурно јесте да ће град Шабац стати иза ових пројеката и да ће Спортски савез Србије и Спортски савез града Шапца повезати заједнички интерес.- рекао је Марко Пановић.

 

 

 

 

 

 

Делегација Спортског савеза Србије посетиће и Спортски савез града Шапца и том приликом се упознати са радом и резултатима истог.