Усвојен Буџет града Шапца за 2021. годину

Усвојен Буџет града Шапца за 2021. годину

На петој седници Скупштине града Шапца усвојен је Буџет за 2021. годину планиран у износу од 4.119.071.510,00.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић најавио је да ће од 01. јануара 2021. године цена боравка малишана у ПУ „Наше дете“ у Шапцу бити нижа за 10%. За аграрни буџет опредељено је 120 милиона динара, културу 240 милиона, а средства опредељена за медије износе 30 милиона динара.

-Данас смо изгласали најважнији документ за 2021. годину-Буџет града Шапца и мислим да смо имали добру расправу поводом ове тачке. Сигурно је да би та расправа била далеко боља да су и одборници опозиције били присутни на данашњем заседању. Они су нажалост одлучили да на неки други начин комуницирају са грађанима, иако мислим да би било боље да у парламенту уз дискусију изнесемо своје аргументе како бисмо донели што боље одлуке у корист наших суграђана.

На данашњој седници усвојена је Одлука о образовању Савета за екологију и зелену економију града Шапца али и Локални акциони план запошљавања града Шапца за 2021. годину.

-Изузетно ми је драго да Скупштина излази у сусрет реалној ситуацији и потребама целог града. Јако дуго смо били без парламента и сећамо се да се изборни процес одужио те да је нова локална власт формирана тек пред сам крај године и као таква се сусрела са многим изазовима. Задовољство ми је да је Скупштина града Шапца у пуном капацитету то успела да испрати. На данашњој седници смо донели важан стратешки документ- Локални акциони план запошљавања који прати Националну стратегију запошљавања али такође и наш локални документ- Енергетску политику града Шапца из које је произишао и Савет за екологију и зелену економију града Шапца који је јединствен у Србији, чиме показујемо да нам је здрава животна средина приоритет.-истакао је Пајић.