Ново возило за шабачки Црвени крст

Ново возило за шабачки Црвени крст

Црвени крст једна је од најзначајнијих хуманитарних организација у свету и град Шабац препознао је да улагање у ову организацију и боља сарадња са њом значи већу корист за наше суграђане. Зато су данас кључеви возила марке Фиат добло карго маxи уручени секретару Црвеног крста у Шапцу Славку Радовановићу, што је наговештај успешније сарадње. Вредност возила је 2,3 милиона динара опредељиних Буџетом града Шапца за 2022. годину.

Ово возило служиће за достављање помоћи материјално необезбеђеним грађанима у сеоским и градским месним заједницама,
потребе снабдевања народне кухиње и њених корисника, организовање акција добровољног давалаштва крви на сеоском подручију, предузећима и установама, потребе Градске јединице Црвеног крста за ванредну ситуацију, организацију хуманитарних акција, смотри и разних такмичења екипа прве помоћи Црвеног крста, као и осталим бројним активностима Црвеног крста.


Данашњој примопредаји присуствовали су и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, чланица Градског већа задужена за рад, запошљавање и социјална питања Јелена Милошевић, директорка Центра за социјални рад Биљана Мркоњић, помоћник директора Младен Петровић и шефица службе за локална права и услуге Нађа Глигорић, а на састанку се разговарало о плановима и програму ове организације за наредни период.