Свечано отворен 3. “Интеф”

Свечано отворен 3. “Интеф”

3. по реду интернационални театарски фестивал “Интеф” свечано је отворен синоћ у Мишару. Са директорком Фестивала, Нином Стокић, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић подигао је фестивалску заставу чиме је означен почетак програма Интефа.


-Сваке године Фестивал се мења и напредује. Мишар окупља младе из читавог региона, а позориште нам је данас потребније него било када, у њему можемо потражити одговоре на многа питања, а млади глумци који наступају на Интефу наглашавају бриге и дилеме младих. То треба да постану и смернице деловања за све који могу помоћи да се достигне решење. – истакао је председник Скупштине града Немања Пајић.

Туристичка организација града Шапца и град Шабац покровитељи су овог Фестивала који је прва манифестација која се одржава у реконструисаном Дому културе на Мишару. По избору селектора овогодишњег Интефа Радоја Чупића млади из Северне Македоније, Босне и Херцеговине и Србије представиће се наредних 7 дана кроз девет представа, пет у студентској и четири у омладинској селекцији.