216. годишњица Мишарске битке

216. годишњица Мишарске битке

Државном церемонијом полагања венаца на споменик Карађорђу и мишарским јунацима обележена је 216. годишњица Мишарске битке. Присутнима се на обележавању ове историјске победе обратио Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

-Једна од најзначајнијих победа извојеваних у шабачком крају јесте ова коју данас обележавамо. Наша дужност, као потомака славних предака, је да од заборава сачувамо овај и све остале историјске догађаје везане за Шабац, и зато је посебна част да ћемо, баш на 216. годишњицу од одигравања ове битке уприличити свечано отварање реконструисаног Дома културе на Мишару, а да ће се у њему већ за 2 дана одржати интернационални театарски фестивал ИНТЕФ који окупља велики број посетилаца, пре свега младе из земље и региона и сматрам да Мишар овим пројектом добија Дом културе на понос својих мештана. На сваку годишњицу Мишарске битке подсећамо се вредности мира, слободе и снаге заједништва, зато нека нас и ова подсети да су то вредности којима заједно треба да тежимо.-истакао је Пајић.

Данас је на Мишару свечано отворен и реконструисани Дом културе, финансиран средствима из пројекта Министарства културе и информисања и Буџета града Шапца, чија је вредност 23 милиона динара.