Одржана 16. седница Скупштине града Шапца

Одржана 16. седница Скупштине града Шапца

На данашњој седници Скупштине града Шапца, 16. по реду у овом сазиву, усвојена је Одлука о ребалансу Буџета за 2022. годину. Разлог за доношење овог ребаланса јесте увећање прихода града Шапца за 313 милиона динара.

-Ребаланс Буџета имамо из позитивног разлога а то је вишак новца и он ће бити распоређен онако како је то најбоље за град. Радује ме развитак индустријске зоне и капиталне инвестиције које ће се у њој десити. На данашњој седници имали смо и Извештај ревизије о Завршном рачуну Буџета града за 2021. годину који је позитиван. Скупштина одговара на потребе наших суграђана али и установа и јавних предузећа. На данашњем заседању имали смо конструктивну расправу и изузетно ми је драго да су и представници опозиције узели учешће у истој. Данашња седница репрезентује како треба да изгледа Скупштина и за све што се добро дешава у граду, Одлуке се управо доносе на Скупштини.- рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Одборници су, између осталог, усвојили и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о правима и услугама социјалне заштите, као и Одлуке о давању сагласности на Одлуке о усвајању статута установа културе у граду Шапцу.