Одржан 28. Фестивал цвећа “Руже Липолиста”

Одржан 28. Фестивал цвећа “Руже Липолиста”

Програм поводом централног дана 28. Фестивала цвећа “Руже Липолиста” одржан је данас у дворишту ОШ “Војвода Степа” у Липолисту.

Немања Пајић, председник организационог одбора Фестивала и председник Скупштине града Шапца отворио је ову манифестацију и уручио Повељу и прстен пријатељства Соњи Живковић, директорки музичке школе „Михаило Вукдраговић“ из Шапца, за пожртвован и предан хуманитарни и педагошки рад на пољу уметности, промоцији и афирмацији младих музичких уметника.
Ове године учешће је узело близу 30 излагача, а по одлуци жирија најбољи асортиман ружа је Расадника “Матић” из Крушевца, најбољи аранжман од ружа направио је Слободан Џагић из расадника “Џагић” из Звезда док је најбољи ван асортимана ружа 28. Фестивала “Руже Липолиста” Расадник “Перић” из Орашца.


У богатом културно-уметничком делу програма учествовали су КУД “Абрашевић”, деца из предшколске установе „Наше дете“ из Липолиста, Јован Маринковић, ученик музичке школе „Михаило Вукдраговић“, одсек хармоника и мештанин Липолиста, хор ОШ “Војвода Степа” из Липолиста, Андреј Томаш, ученик музичке школе „Михаило Вукдраговић“ и Анастасија Богдановић, вокални солиста.