Свечано отворен анекс Тренинг центра Шабац

Свечано отворен анекс Тренинг центра Шабац

Анекс Тренинг центра Шабац свечано је отворен данас у присуству представника Амбасаде Републике Аустрије, Волксхилфе Солидаритäт, Аустријске развојне агенције, града Шапца, Мачванског управног округа, Тара Интернатионал Цонсултинг доо из Новог Сада као и бројних пројектних партнера и сарадника.

Немања Пајић, председник Скупштине града позравио је присутне у име града Шапца.
-У духу свог имена, овај пројекат је постао истинско “семе” бољег разумевања потреба окружења и бољег међусобног разумевања, а Тренинг центар Шабац постаје место откривања и усвајања нових знања и вештина. Тренинг центар Шабац представља својеврсну круну пројектних активности у Шапцу последњих година. Ово је и остварење синергије између различитих актера у процесу образовања и запошљавања, јер на прави начин повезује образовни процес и потребе привреде, а незапосленима ствара прилику за стицање нових знања и вештина. Захвалан сам свим партнерима на пројекту СЕЕД као и Аустријској развојној агенцији и организацији Волксхилфе Солидаритет као и тиму Тара Интернатионал Цонсултинг доо из Новог Сада на великој подршци. Захваљујући овом пројекту и само смо учили и јачали своје компетенције, градећи партнерства и сарадњу. Уверен сам да ће акредитоване обуке унапредити стручна знања наших суградјана а у исто време бити поуздан ослонац привреди у обезбедјивању квалификованих радника што је императив тржишта рада.- рекао је Пајић.

Тренинг центар Шабац настао је кроз пројекат “СЕЕД СТЕП ИИ” – Подршка развоју
образовања и запошљавања, док је анекс Тренинг центра финансиран средствима из програма “СЕЕД СТЕП ИИИ” који је допринео развоју и повезивању партнерских средина, стварајући нове прилике и подстичући позитивне иницијативе.