Одржана 14. седница Скупштине града Шапца

Одржана 14. седница Скупштине града Шапца
Na 14. zasedanju Skupštine grada Šapca usvojeni su, između ostalih, Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2022. godinu, Informacije o stepenu ​usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz ​Programa poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač grad ​Šabac za period 01.01.2021. do 31.12.2021. godine kao i Rebalansi programa poslovanja istih.
-Ono što smo prevashodno mogli videti jesu Izveštaji o radu javnih preduzeća grada Šapca u kojima se ogleda dobro i pozitivno poslovanje. Takođe je dobro da su usvojeni i Rebalansi poslovanja javnih preduzeća, iz dobrog razloga, a to je povećanje plata zaposlenima. Raduje me da odbornici opozicije često uzimaju reč i sve veće učešće u radu Skupštine.- rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
Skupština je imenovala i direktore javnih preduzeća i ustanova kulture. Aljoša Garibović novi je direktor JKP “Stari grad Šabac”, Mirjana Perić Narodnog muzeja Šabac, Uroš Lukić Kulturnog centra Šabac i Svetlana Stanković Međuopštinskog istorijskog arhiva, dok su na ostala mesta imenovani doskorašnji vršioci dužnosti, što govori da su rezultatima opravdali ukazano poverenje.