Одржана 12. седница Скупштине града Шапца

Одржана 12. седница Скупштине града Шапца

На 12. заседању Скупштине града Шапца усвојен је Буџет града Шапца за 2022. годину у износу од 5.364.752.030,00 динара што је за 1.100.000.000,00 више у односу на прошлогодишњи.

-Најважнија седница у току једне године јесте седница на којој се доноси Буџет и у његовом предлогу можемо да предвидимо каква нас година очекује. Рекордан буџет све говори, 30% тог будзета опредјељено је за капиталне инвестиције што је европски стандард и томе треба да теже све локалне самоуправе у нашој земљи. Све то огледа се и у програмима пословања јавних предузећа града Шапца које смо усвојили на овој седници. Ширење канализационе и водоводне мреже једна је од ставки која је предвиђена овим Буџетом. Говорили смо да је одлика прве године новог градског руководства финансијска стабилизација коју потврђује овај најважнији документ. Радује ме оваква седница Скупштине града Шапца на којој доносимо јако важне одлуке које су на корист наших суграђана.- рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Овај Буџет највећи је у историји нашег града, и њиме је предвиђено смањење цене услуге вртића за јос 10%, бесплатни уџбеници за све прваке као и проширење водоводне мреже.

На данашњем заседању именовани су вршиоци дужности директора Туристичке организације Шапца Душан Симић и ЈП „Инфраструктура Шабац“ Саша Максимовић, а одборници су усвојили и Програме пословања за 2022. годину са предлогом коришћења буџетских средстава за 2022. годину јавних предузећа.