Одржана 11. седница Скупштине града Шапца

Одржана 11. седница Скупштине града Шапца

На седници Скупштине града Шапца, 11. по реду у овом сазиву, усвојена је Одлука о прибављању у јавну својину града спортске хале са пратећим објектима и ово је први пут да ће чувена хала бити у власништву града Шапца.

Оно што потврђује да је прву годину мандата ове власти обележила финансијска стабилност јесу подаци који се налазе у Извештају о извршењу Буџета града Шапца за период од 01.01.-30.10.2021, те остварени укупни приходи и примања износе 3.628.934.848,04 што представља 82% у односу на планиране, а све то без подизања кредита, сопственим снагама и добрим располагањем Буџетом што је довело до тога да град Шабац има велике капиталне инвестиције.

Одборници су данас именовали Изборну комисију за спровођење избора за чланове савета месних заједница, као и другостепену изборну комисију, али и в.д. директора ЈКП “Топлана” и ту функцију обављаће Рајко Шушић. Усвојене су и Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности за првих девет месеци из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град.

На данашњем заседању расписани су јавни конкурси за изборе директора јавних предузећа и установа чији је оснивач град.