Одржана 10. седница Скупштине града Шапца

Одржана 10. седница Скупштине града Шапца

На 10. по реду седници Скупштине града Шапца усвојена је Одлука о 3. ребалансу Буџета града Шапца а разлог за његово доношење су увећани приходи у градској каси за 125 милиона динара од чега 80 милиона динара трансфера средстава из Буџета Републике Србије за пројекат „Паметан град“ и 45 милиона динара увећања плаћеног пореза на зараде.

Одборници су усвојили Извештаје о пословању ЈКП Регионална депонија “Срем-Мачва”, ЈКП “Стари град”, ЈКП “Паркинг Шабац”, ЈКП “Водовод Шабац”, ЈКП “Топлана Шабац” и ЈКП “Инфраструктура Шабац” и дали сагласности на Одлуке о расподели добити ових јавних предузећа чији је оснивач град Шабац.

На данашњем заседању, између осталих, усвојена је и Одлука о формирању локалног антикорупцијског форума града Шапца, као и о награђивању ученика и студената са територије града Шапца, а Скупштина је данас именовала нове чланове Изборне комисије града Шапца.

Пред одборницима се нашло 28 тачака дневног реда, а седници су присуствовала и два представника опозиције, Драган Станковић и Милош Јевтић из Иницијативе “Село-град”.