Одржана завршна конференција Пројекта “Support life”

Одржана завршна конференција Пројекта “Support life”

Завршна конференција Пројекта “Support life” одржана је данас у Илоку. Присутнима се у име града Шапца обратио Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

-Град Шабац је оснивач Дома здравља “Др Драга Љочић” и зато смо задовољни одрживошћу овог Пројекта као и чињеницом да ће се он наставити и када се заврши финансирање од стране ЕУ. Драго ми је да ће доктори и медицинске сестре који су били ангажовани у оквиру пројекта када се он заврши наставити да раде у Дому здравља и то је важно највише због крајњих корисника који очекују наставак ове услуге. Наравно, Kаритас наставља са својим радом и ми смо у нашем буџету предвидели средства и за њихово функционисање као и за функционисање Дома здравља.

 

 

Овај пројекат реализује се кроз програм Интеррег – ИПА прекограничне сарадње Хрватска- Србија, финансира се из фондова Европске уније, а наши партнери на пројекту су Каритас Шабац, Дом за старије и немоћне Илок и Удруга за особе са инвалидитетом „Бубамара“ из Винковаца, која је водећи партнер на пројекту.

 

 

Циљ пројекта је пружање здравствених и социјалних услуга за старе, беспомоћне, хроничне пацијенте и особе са инвалидитетом у руралним и неразвијеним деловима Вуковарско-Сремске жупаније и Мачванског округа, а укупна вредност је преко 990 хиљада евра, од чега је за Дом здравља “Др Драга Љиоћић” Шабац опредељено око 209 хиљада евра.