Дому здравља “Др Драга Љочић” Шабац уручен аутомобил из Пројекта“Support life”

Дому здравља “Др Драга Љочић” Шабац уручен аутомобил из Пројекта“Support life”

У сусрет завршној конференцији Пројекта “ Support life”, Дому здравља “Др Драга Љочић” Шабац уручен је аутомобил обезбеђен средствима из овог Пројекта. Ово возило је 3. по реду добијено средствима из Пројекта и користиће га палијативни мобилни тим.

Аутомобил марке Дачиа Сандеро Степвеј у вредности од милион динара биће од великог значаја за спровођење палијативне неге на свим подручјима, а град Шабац је један од ретких који спроводи палијативну негу.

Овај пројекат реализује се кроз програм Интеррег – ИПА прекограничне сарадње Хрватска- Србија, финансира се из фондова Европске уније, а наши партнери на пројекту су Каритас Шабац, Дом за старије и немоћне Илок и Удруга за особе са инвалидитетом „Бубамара“ из Винковаца, која је водећи партнер на пројекту.

Циљ пројекта је пружање здравствених и социјалних услуга за старе, беспомоћне, хроничне пацијенте и особе са инвалидитетом у руралним и неразвијеним деловима Вуковарско-Сремске жупаније и Мачванског округа, а укупна вредност је преко 990 хиљада евра, од чега је за Дом здравља “Др Драга Љиоћић” Шабац опредељено око 209 хиљада евра.