Први састанак чланова Пројекта “Trawecu”

Први састанак чланова Пројекта “Trawecu”

Пријем за партнере на Пројекту “Trawecu”- коришћење традиционалног рвања као медијума културног туризма и локалног развоја приредио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

-Кроз традиције различитих држава постоје заједничке тачке које су традиција Европе и пројекти као овај имају велики како културни тако и туристички потенцијал. Богати смо народним вишебојем и сматрам да је потребно организовати обједињен Фестивал где бисмо представили све сегменте народне традиције, од спорта, народних игара, вештина, народне кухиње. То је некада било оличено у Мишарском вишебоју и трудићемо се да кроз обнову те манифестације промовишемо свима и на тај начин народну традицију нашег поднебља – казао је Пајић.

Пријему је присуствовао и Марко Пановић, члан Градског већа задужен за спорт као и Гиј Жауен из Француске, представник Европске асоцијације за традиционалне спортове и игре, Антонио Барењада из Шпаније, представник Универзитета у Леону, Елисиадис Бабис из Грчке, представник Борилачког клуба “Диогенис”, Христос Гатсиос из Грчке, представник Рвачког клуба “Кала Дентра”, Војислав Табачки из Србије, представник Рвачког савеза Србије и Марко Јовановић из Србије, представник Рвачког клуба “Младост” из Ваљева и сарадник Спортског савеза Србије на пројекту Сеоске игре.

Циљ пројекта је повезивање националних и региналних организација које имају спортску базу, а које су поштоване због свог рада на пољу традиционалних спортова и игара, који ће поделити своја искуства у примени стратегија и програма у овој области са локалним организацијама, са практичним искуством у промоцији традиционалних спортова и игара кроз своје програме и догађаје.