Руже Липолиста ове године од 24. до 26. јуна

Руже Липолиста ове године од 24. до 26. јуна

Фестивал цвећа Руже Липолиста ове године биће одржан по 27. пут од 24. до 26. јуна.

Први дан Фестивала, 24. јун, обележиће подела ружа и брошуре, коју је приредила Туристичка организација града Шапца, у Господар Јевремовој улици од 17 часова, као и целодневни Цветни Базар у Карађорђевој улици. У петак, 25. јуна у 19 часова у Библиотеци шабачкој биће одржано књижевно-музичко вече посвећено краљици цвећа под називом “Ружом реци све”. У суботу, 26. јуна у Липолисту у 10 часова је отварање продајне изложбе, док је почетак богатог културно-уметничког програма у 12 часова.

 

 

 

 

-Изузетна је част је имати овакав фестивал на територији града. Овај фестивал је специфичан јер је посвћен цвећу, посебно ружи и то га чини јединственим не само у Србији него и у региону, а све то захваљујући произвођачима цвећа, ружарима и свима који су одлучили да узму учешће у овом Фестивалу. „Руже Липолиста“ са собом носе огроман туристички, привредни и културни потенцијал, где је важно поменути да је највећи песник нашег времена Тома Маринковић управо из овог села. Липолист је јако специфично село богато разноликим садржајем и зато баштини многобројне потенцијале, а ја се надам да ћемо успети да задржимо континуитет Фестивала и искористимо све његове могућности.- рекао је Немања Пајић, председник организационог одбора Фестивала.

 

На данашњој конференцији за новинаре присутнима су се обратили и Нађа Глигорић, в.д. директора Туристичке организације града Шапца, Јелена Подгорац, директорка Библиотеке шабачке и Слободан Џагић, из расадника “Џагић” из Звезда, уједно и најмлађи произвођач ружа.