Уручена признања добровољним даваоцима крви

Уручена признања добровољним даваоцима крви

Традиционални пријем поводом Светског дана добровољних давалаца крви данас је у Градској кући приредио председник Скупштине града Шапца Немања Пајић. Пријему су присуствовали и начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе града Шапца Ана Маринковић, председник Црвеног крста Шабац прим. др Мирослав Поповић и Славко Радовановић, представник Црвеног крста Шабац, а шабачким хуманистима симболично су уручени ручни часовници.

-Током пандемије је јако тешко било организовати здравствени систем а самим тим и добровољно давалаштво крви. Ови људи су прави хероји јер су добровољним давалаштвом крви сачували бројне животе, али и своје здравље. Град Шабац на овај симболичан начин свима онима који су крв дали више од 50 или 75 пута дарује ручне часовнике, пре свега, као знак поштовања, а овај дан првенствено користимо да скренемо пажњу на ове хумане људе. – истакао је Пајић.

 

 

На данашњем пријему уручено је 26 признања, од чега 5 за 75 и 21 за 50 пута добровољног давања крви. Од почетка године прикупљено је преко 1000 јединица, а у Шапцу сваке среде од 9 до 15 часова акција добровољног давања крви спроводи се у Културном центру Шабац.