Одржана 8. седница Скупштине града Шапца

Одржана 8. седница Скупштине града Шапца

На 8. седници Скупштине града Шапца усвојен је други ребаланс Буџета града Шапца, а разлози за његово доношење су, између осталог, распоред средстава која се дају на располагање месним заједницама, потреба планирања нових трошкова као и планирање прихода и расхода за пројекте на које је град аплицирао.

Одлуком о бесплатном градском и приградском превозу на територији града Шапца, усвојеној на данашњој седници Скупштине, право на бесплатан превоз остварују лица од 65 година и старија.

-Изузетно ми је драго да све више одборника одлучује да учествује у раду Скупштине и сматрам да је то добро, не само за њих него и за грађане, како за оне који су их изгласали, тако и за све наше суграђане. Присуством што више одборника и учешћем у расправи могу да се чују аргументи за и против и да се боље разумеју одлуке које се доносе на Скупштини града Шапца, а посебно ми је драго да Скупштина града Шапца прати динамичан рад извршне власти. Што се Буџета и ребаланса тиче, видимо да има доста промена и да је и завршни рачун одличан, тачније да има и вишка новца и да је у питању суфицит, али и да се он распоређује на најбољи могући нацин а то је на инвестиције и на што квалитетнији живот наших суграђана, као што је одлука да се сви наши суграђани од 65 година и старији бесплатно возе градским превозом који је заиста одличан. Постоји доста планова као што су планови за канализације на сеоском подруцју, путеви, да се оно што смо већ изградили обнови али и да се раде нове ствари. О свему томе се говори на Скупштини и зато ми је жао што нису сви одборници одлучили да учествују у раду и одлучивању али верујем да ће они, како време буде одмицало, схватити да је то погрешна одлука и да ће на крају, заједно са свим одборницима који присуствују, доћи и укрстити аргументе како бисмо имали квалитетну расправу. Одлуке које доносимо свакако су добре и у корист наших суграђана, а поменута расправа би допринела томе да све те одлуке боље разумемо.- истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца након данашњег заседања.

Одборници су усвојили и Одлуку о завршном рачуну Буџета града Шапца за 2020. годину, Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град Шабац за период 01.01.2021.-31.03.2021. године, међу којима су ЈКП “Стари град” Шабац, ЈКП “Водовод Шабац”, ЈКП “Паркинг-Шабац”, ЈП “Инфраструктура Шабац”, ЈКП “Регионална депонија Срем-Мачва” и ЈКП “Топлана Шабац” али и Одлуке о изради плана детаљне регулације за изградњу канализационе мреже са постројењем за пречишћавање отпадниих вода у више сеоских насеља.

 

 

 

 

 

 

Скупштина је на осмом заседању именовала Комисију за подизање, постављање и одржавање споменика, спомен плоча и скулптуралних дела на територији града Шапца и чланове управног одбора Фондације “Станислав Винавер”, као и нове чланове школских одбора.