У Цуљковићу одржан 3. Фестивал јагода

У Цуљковићу одржан 3. Фестивал јагода

У Цуљковићу је данас одржан 3. Фестивал јагода у организацији Туристичке организације града Шапца уз подршку МЗ Цуљковић, а под покровитељством града Шапца. Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић присуствовао је отварању Фестивала.

-Драго ми је да је Туристичка организација града Шапца препознала потенцијал пре свега производње јагоде. То је нешто што је катактеристично за нашу Поцерину и мислим да још нисмо успели да изградимо тај бренд. Ја се надам да ће оваква манифестација помоћи томе, да ће се пољопривредници удружити, да ће се направити задруге, да ће јединствено наступити и да ће овакве манифестације и служити управо томе да направимо један бренд и да га што боље испримовисемо. Пре свега је важно да наши пољопривредници добро живе од производње јагода али такође, да и ми привучемо сто више људи који ће те јагоде конзумирати на нашем подручју, у нашим домаћинствима, сеоским домаћинствима где ће моћи да се одморе а и наравно да имају сто бољу понуду.-истакао је Пајић.

 

У културноуметничком делу програма учествовали су омладинско позориште “Вожд”, етно дуо “Сестре Трифуновић”, КУД “Абрашевић” али и основци ОШ “Николај Велимировић”. У оквиру ове манифестације више од 20 излагача представило је своје производе, одржана су 4 такмичења а победницима су уручене вредне награде.