Одржана годишња конференција за новинаре на тему рада Скупштине града Шапца

Одржана годишња конференција за новинаре на тему рада Скупштине града Шапца

-Специфичност у овом сазиву јесте да смо више седница Скупштине града Шапца одржали у ванредној него у редовној ситуацији, тачније, одржано је 5 седница за 2 месеца. За град Шабац је, пак, специфичан изборни процес који је трајао јако дуго, те смо нову локалну власт формирали пред сам крај године. Последице таквог изборног процеса и вишемесечног изостанка заседања су се осетиле на свим седницама, јер су питања важна за функционисање града чекала епилог изборног процеса и тек тада дошла на дневни ред. Успели смо да обезбедимо нормализацију рада свих јавних предузећа, установа и Градске управе. Оно што је најважније јесте да смо успели да извршимо финансијску консолидацију и ову годину завршимо без минуса у градској каси, али и да у законски предвиђеном року донесемо Буџет за 2021 годину.  Скупштина је интензивно радила и захваљујем се свим одборницима који су узели учешће у раду и одлучивању. Важно је нагласити да имамо политичку стабилност и све што је потребно да би град регуларно функционисао, а да је најважнији документ- Буџет града Шапца за 2021. годину усвојен у законском року. И поред свих изазова и чињенице да је шабачка власт конституисана последња у Србији Скупштина града Шапца је све то успела да у пуном капацитету испрати. Оно што бих издвојио као недостатак јесте да представници опозиције не присуствују седницама иако сте сведоци да сам више пута упућивао апел да се појаве. Градска Скупштина је место где треба водити дијалог и где је потребно сучељавати мишљења. Усвојили смо све важне одлуке и извештаје како би се ова година привела крају и очекујем да ће Скупштина наставити да и у 2021. ради у пуном капацитету у корист наших суграђана.- рекао је на годишњој конференцији за новинаре председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

 

О раду Скупштине града Шапца говорили су и Ивана Мићовић, секретар и мсц. др Бранко Вујковић, заменик председника.

 

 

 

-У овом сазиву, Скупштина града Шапца одржано је укупно 5 седница, од тога 4 сазване по редовном и 1 по хитном поступку. Одборници су усвојили 90 тачака дневног реда где се истиче 4. седница одржана 11. децембра на којој је разматрано и усвојено 38 тачака дневног реда.- истакла је Ивана Мићовић, секретар.

 

 

 

 

 

 

 

-Нови сазив Скупштине ради у специфичним условима и то је оно што је наша нова реалност и што ће се наставити у наредном периоду, а то је да ћемо морати да консултујемо епидемиологе као најкомпетентнија лица која ће нам говорити који су то услови да би сви одборници и сви учесници у раду Скупштине града Шапца и скупштинских органа били безбедни јер нам је здравље свих учесника јако важно.- казао је мсц. др Бранко Вујковић, заменик председника.

 

 

 

 

 

 

 

Међу најважније одлуке у 2020. години, осим самог конституисања нове градске власти и Буџета за 2021. годину усвојеном у законском року, Скупштина је усвојила извештаје о пословању јавних предузећа за 2019. годину, ребалансе програма јавних предузећа, као и 3. ребаланс Буџета, завршни рачун за 2019. годину и одлуку о усвајању Локалног акционог плана запошљавања града Шапца за 2021. годину.