Међународна бициклистичка Трка “Београд Бањалука” у Шапцу 22. априла 2021. године

Међународна бициклистичка Трка “Београд Бањалука” у Шапцу 22. априла 2021. године

Састанак са представницима организационог одбора Међународне бициклистичке Трке “Београд Бањалука” одржан је данас у Градској кући. Састанку су присуствовали др Александар Пајић, градоначелник града Шапца, Немања Пајић председник Скупштине града Шапца, Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Републике Србије, Немања Матић, директор медија и Сања Никшић, стручни сарадник.

За 2021. годину, Град Шабац је планиран за домаћина једног од етапних места Трке, и то симболично 22.априла на дан Града Шапца и Бања Луке.

-Град Шабац природно припада овој трци и мислим да смо можда исправили историјску неправду. Трка јако дуго постоји а град Шабац није узимао учешће све до прошле године и драго ми је да постоји воља новог градоначелника да она заузме значајније место у граду Шапцу, пре свега, јер јер је ова манифестација изванредни спортски догађај где имамо најквалитетнију бициклистичку трку која треба да прође кроз наш град. Ова трка такође носи још много тога; има јак историјски, туристички али и привредни потенцијал и значајна је за повезивање Ребублике Српске и Републике Србије, као и да промовише све крајеве кроз које ова рута пролази. Шабац заслужује да узме учешће у овој трци и буде много више укључен у исту.-рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

 

Трка “Београд Бањалука” спада у ред најпрестижнијих спортских догађаја у нашој земљи и региону и датира од 2007. године. Трка је етапна и траје пет дана на територији Србије и Републике Српске а такмичари и пратња прелазе границу без заустављања.