Градоначелник и председник Скупштине уручили Тренинг центру возило финансирано средствима из Пројекта SEED STEP III

Градоначелник и председник Скупштине уручили Тренинг центру возило финансирано средствима из Пројекта SEED STEP III

Градоначелник града Шапца др Александар Пајић и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца уручили су данас шабачком Тренинг центру транспортно возило за учеснике тренинга које их повезује са Индустријском зоном и фирмама које у сарадњи са Тренинг центром спроводе акредитоване обуке незапослених, а које је финансирано средствима из Пројекта SEED STEP III .

-Данас сам заједно са председником Скупштине града Шапца Немањом Пајићем уручио комби директору Центра за стручно усавршавање Бранку Филиповићу. Ово је један од начина повезивања привреде и образовања у нашем граду. Све ово лепо изгледа. Оно што је добро је да центар брине о повезивању са привредом, као и о доступности образовања лицима ради њиховог усавршавања. Пројекти попут овог су битни како за особе које су већ запослене у фирмама тако и за оне који желе свој капитал да улажу у граду. Кроз овај пројекат добијамо еудуковану и обучену популацију коју ће моћи одмах да се укључи у свет рада. Овај комби ће омогућити да се из фирми корисници Центра за стручно усавршавање лакше превезу и да се када заврше обуку у центру врате на радна места. Сви ови пројекти који су не само међународни него и у оквиру државе доприносе бољем и квалитетнијем образовању, као и бољем и успешнијем раднику који ће на свом радном месту у фабрици да постигне онај максимум који привредници очекују.- истакао је градоначелник.

 

SEED STEP III је Пројекат који се финансира средствима Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritat, а спроводи га Tara Internation Consulting doo из Новог Сада и надовезује се на претходну фазу пројекта SEED STEP III.

 

 

-Оно што је изузетно важно јесте да поред незапослених лица који могу кроз акредитоване обуке могу да стекну одређена знања у Тренинг центру, такође и запослени могу да да изврше дообуку и стекну неке нове вештине и самим тим буду у прилици да буду у прилици да зараде више и да конкуришу за нека боља радна места. Како би та комуникација била још боља и како бисмо олакшали то, ово донирано возило смо наменили Тренинг центру како бисмо олакшали превоз учесника обука. Посебно нам је драго да смо овај комби обезбедили из Пројекта SEED STEP III који финансира Аустријска развојна агенција и организација Volkshilfe Solidaritat, а у Шапцу га спроводи и имплементира Tara Internation Consulting doo из Новог Сада. Ово је трећа фаза овог Пројекта у оквиру које смо обезбедили ово возило, а подсетићу вас да смо у оквиру друге фазе тј SEED STEP II основали и опремили Тренинг центар. Циљ нам је да наставимо промоцију запошљавања најрањивијих група а то су жене и млади и овим атрактивним простором и атрактивним обукама олакшамо долазак до посла.- казао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

 

Тренинг центар делује у оквиру Центра за стручно усавршавање у Шапцу, али са тенденцијом ширења активности на подручје целог Мачванског округа.

 

-Све до сада спроведене обуке показују своју праву намену јер је већ 6 лица пронашло посао након похађања обуке. Ово транспортно возило ће нам умногоме помоћи и повезати нас са привредницима нашег града, али омогућити и да ученике од школа превеземо до нас. Од јануара планирамо да анкетирамо послодавце како бисмо увидели и њихове потребе. До сада имамо акредитована 3 програма а ускоро очекујемо још, као што је курс енглеског језика и курс за оператере и монтере соларних панела и хортикултуре, како бисмо наставили са обукама за наше незапослене.- рекао је Бранко Филиповић, директор Центра за стручно усавршавање у оквиру ког делује Тренинг центар Шабац.

 

 

 

 

 

 

Циљ Пројекта SEED STEP III јесте промоција запошљавања и самозапошљавања жена и младих у Граду Шапцу уз организовање тренинга за развој предузетништва, стручне обуке у области туризма, органске производње хране, ИТ едукација, тренинга из ЦНЦ и 3Д сектора, тренинга у сектору грађевинарства и обновљивих извора енергије и социјалних услуга као и доделу бесповратних средстава за покретање сопственог посла.