Град Шабац подржао друштвено-одговорни пројекат „Зелена Србија“

Град Шабац подржао друштвено-одговорни пројекат „Зелена Србија“

У оквиру друштвено-одговорног пројекта „Зелена Србија“, који спроводи компанија Color Media Communications под покровитељством Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, данас су на Савској авенији у Шапцу посађене саднице пољског јасена. Тим поводом, присутнима су се обратили др Александар Пајић, градоначелник града Шапца, Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и Предраг Ивановић, шеф кабинета Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.

-Велико ми је задовољство да је град Шабац међу 10 градова у коме ће бити засађено дрвеће у склопу пројекта „Зелена Србија“. Заиста смо срећни што можемо на овакав начин да утичемо на свест суграђана колико су битне зелене површине. У наредној петогодишњој Стратегији развоја града имамо велики број уређених зелених површина као и број стабала који ће бити повећан по глави становника града Шапца.- рекао је др Александар Пајић, градоначелник града Шапца.

 

У склопу пројекта „Зелена Србија“ биће организована садња дрвећа у парковима у 10 градова и општина Србије, међу којима је и град Шабац.

 

 

 

 

-Шабац јако води рачуна о заштити животне средине и има разна стратешка документа која то потврђују и која су преточена у акционе планове које ми спроводимо. У протекле две године засађено је 3000 стабала у сарадњи са друштвено одговорним компанијама и државним институцијама, у овом случају Директоратом за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, донирале су саднице на чему смо им ми изузетно захвални јер тако заједно радимо на томе да имамо уређеније зелене површине и да бринемо о онима који долазе после нас- о деци, јер засадити дрво управо значи да бринемо о будућности.-рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

 

 

 

 

 

 

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије као друштвено одговорна институција жели да допринесе подизању свести о значају пошумљавања Србије и размени искустава са земљама које имају дипломатска представништва у Београду.

-„Зелена Србија“ је специфичан пројекат који се спроводи у Србији. Обиласком наших локалних самоуправа велико је задовољство видети да се на нивоу локалних самоуправа наших градова широм Србије иста ствар дешава а то је да сви наши представници и домаћини желе да учествују у овом пројекту, а најважније је оно што остаје иза нас, ово прелепо зеленило- казао је Предраг Ивановић, шеф кабинета Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.

 

 

 

Циљ овог пројекта јесте подизање свести грађана, локалних самоуправа и компанија о томе колико је значајно пошумљавање Србије, а садње у оквиру овог пројекта су до сада реализоване у Апатину, Сомбору и Чачку.