Одржана 3. седница Скупштине града Шапца

Одржана 3. седница Скупштине града Шапца

На данас одржаној 3. седници Скупштине града Шапца усвојена је Одлука о ребалансу III Буџета града Шапца за 2020. годину као и Одлука о завршном рачуну Буџета града Шапца за 2019. годину.

-На овој седници Скупштине града Шапца, сазваној по редовном поступку, имали смо значајне тачке дневног реда важне за функционисање, пре свега, Јавних предузећа али и функционисање града у целини. Неке од тачака које су се нашле на данашњем дневном реду требало је да усвојимо и много раније, али због изборног процеса Скупштина није била у могућности да те одлуке донесе. Ту пре свега мислим на завршни рачун Буџета града Шапца за 2019. годину, као и кварталне извештаје, програме и планове рада Јавних предузећа за протекли период. Најзначајнија тачка јесте 3. ребаланс Буџета за 2020. годину и оно што ме посебно радује јесте да смо успели да у овом ребалансу покријемо дефицит од 300 милиона динара што је јако важно за грађане Шапца.Оно што ме такође радује јесте да смо у допуни дневног реда успели да урадимо тражене измене и Анекс уговора око јавно-приватног партнерства око градског и приградског превоза. Сматрам да је јако значајно да се тај Уговор настави и да наши суграђани могу да се ослоне на град Шабац и Скупштину града Шапца и да ћемо у наредном периоду имати редован градски и приградски превоз.- рекао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

 

 

 

 

 

 

Присутни су минутом ћутања одали пошту Његовој Светости Архиепископу пећком, Митрополиту београдско-карловачком и Патријарху српском господину Иринеју, који је преминуо јутрос у Војној ковид болници “Карабурма” у Београду у 91. години.

Скупштина града Шапца такође је усвојила и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања Јавних предузећа као и предлоге ребаланса програма пословања Јавних предузећа.

-Драго ми је да су се ова ургентна питања брзо нашла пред одборницима Скупштине града Шапца, који су адекватно на иста одговорили-што само показује да ће Скупштина града Шапца у овом сазиву адекватно одговарати на потребе наших суграђана, што се већ сад види, а ја се надам да ће тако и остати.-закључио је Пајић.