Одржана 2. хитна седница Скупштине града Шапца

Одржана 2. хитна седница Скупштине града Шапца

На 2. хитној седници Скупштине града Шапца конституисани су сви скупштински органи- именовани су председници и чланови Административно-мандатне комисије, Комисије за избор и именовања, Комисије за прописе као и Комисије за представке и предлоге.

Скупштина је усвојила предлоге Одлука о престанку и потврђивању мандата одборницима, али и именовала заменика градског правобраниоца Наташу Лукић Пурић, као и вршиоце дужности директора јавних предузећа: ЈКП “Водовод”- Јован Вранеш; ЈКП “Стари град”- Никола Беговић; ЈКП “Паркинг Шабац”- Драган Ристић; ЈП “Инфраструктура”- Милица Павловић, Центра за социјални рад Шабац- Данијела Селенић; Културног центра Шабац- Светлана Станковић и Туристичке организације Шапца- Нађа Глигорић.

 

 

 

 

 

 

-Јако сам задовољан ефикасношћу парламента, пре свега тиме да су се одборници одазвали овако експресно јер је ова седница сазвана по хитном поступку. Многи директори јавних предузећа су поднели оставке на своје функције а истовремено су чланови штаба за ванредне ситуације. Због епидемиолошке ситуације у граду неопходно је да штаб ради у пуном капацитету, те је ова седница била неопходна, како због рада штаба тако и због рада тих јавних предузећа. Скупштина је данас именовала вршиоце дужности директора, али и четири комисије које морају бити у оквиру Скупштине града Шапца, те је данас конституисана у пуном саставу, тако да смо данас донели одлуке које су биле хитне и на добробит наших суграђана.- казао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

 

Хитност седнице оправдава тренутна епидемиолошка ситуација у граду услед вируса ЦОВИД-19 као и чињеница да су многи директори јавних предузећа, који су и чланови Штаба за ванредне ситуације, поднели оставке, те да би Штаб неометано функционисао неопходно је изабрати нове.

 

 

 

 

 

 

-Сигурно је да ћемо врло брзо у наредном периоду имати следећу седницу. Очекују нас нови буџет и ребаланс буџета, као и друга важна питања, што све сада у највећој мери зависи од ефикасности Градске управе и Градског већа. Надам се да ћемо на наредним седницама бити у пуном саставу и да ће присутни бити и представници опозиције, јер сматрам да је најбоље место за дијалог и излагање аргумената Скупштина града Шапца, у којој се увек отворено разговарало о свим питањима. Тако ће бити и у овом сазиву те позивам све одборнике да учествују у раду Скупштине зато што је то у набољем интересу наших суграђана.- закључио је Пајић.