Отворена изложба „Особе са инвалидитетом које су мењале Србију“

Отворена изложба „Особе са инвалидитетом које су мењале Србију“

Изложба „Особе са инвалидитетом које су мењале Србију“ данас је свечано отворена у пешачкој зони у Шапцу. Присутнима се, између осталих, обратила и Јелена Милошевић, чланица Градског већа задужена за социјална питања, рад и запошљавање.

-Задовољство ми је што смо захваљујући иницијативи Удружења параплегичара мачванског округа у прилици да погледамо ову изложбу за коју сматрам да је сјајан начин да укажемо на то да особе са инвалидитетом, без обзира на потешкоће са којима се сусрећу, имају пуно снаге и животне радости да истрају у својим идејама и мењају на боље свет у коме живимо.

Град Шабац континуирано пружа подршку особама са инвалидитетом кроз различите видове здравствене и социјалне заштите. Већ 4 године постоји услуга Лични пратилац, дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју као и дневни боравак за одрасле особе са интелектуалним потешкоћама, а услуга персоналне асистенције је прешла са пројектног на буџетско финансирање.

Један смо од ретких градова у Србији који има Спортски савез особа са инвалидитетом који у нашем граду постоји већ 3 године, а након реконструкције Соколског дома овај савез је добио своје просторије и броји преко 120 чланова.

У наредном периоду ћемо се трудити да још интензивније умрежавамо све актере живота на локалу, организације цивилног друштва и ресорно министарство како бисмо наш град учинили још приступачнијим и како би Шабац био град по мери свих нас који у њему живимо.- истакла је Милошевић.

 

 

 

 

 

 

Кампања „Особе са инвалидитетом које су мењале Србију” има за циљ подизање свести друштвене заједнице и превазилажење предрасуда према особама са инвалидитетом. На изложби су представљене фотографије са текстом о животу и успесима особа са инвалидитетом из Србије, а грађани Шапца ће бити у прилици да изложбу посете до 6. новембра.