76. годишњица ослобођења Шапца у Другом светском рату

76. годишњица ослобођења Шапца у Другом светском рату

Поводом 76. годишњице ослобођења Шапца у Другом светском рату др Александар Пајић, градоначелник града Шапца и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца положили су венац и одали почаст жртвама нацизма на Спомен комплексу на Доњошорском гробљу у Шапцу.

-Данас обележавамо дан када је Шабац ослобођен у Другом светском рату. Никада не смемо заборавити све оне који су дали своје животе и који су учествовали у ослобођењу града да би нам извојевали слободу у којој ми данас уживамо. Ми, данас, у граду Шапцу водимо неке друге битке-да наши суграђани боље живе, да обезбедимо бољу будућност свим младима који живе у нашем граду, да Шабац буде перспективан град у ком људи желе да остану, формирају своје породице и наставе да у њему живе. То је наша данашња борба и верујем да ћемо се, ако у њој будемо успешни, на најбољи начин одужити свима онима који су дали свој живот за слободу и војевали велике битке да бисмо ми уживали у свим бенефитима данас. Настављамо борбу и надамо се да ћемо успети да будемо достојни наследници наших предака.-казао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

 

 

 

 

 

 

Присутнима су се обратили градоначелник града Шапца др Александар Пајић и Владимир Нинковић, председник Градског одбора СУБНОР-а Шабац, а обележавање 76. годишњице прилагођено је епидемиолошким условима.

-Има у свему неке симболике. Данас је мој први радни дан као градоначелника града Шапца. Поносан сам на то што је то на дан ослобођења града Шапца у Другом светском рату. Грађани Шапца заслужују да увек памте људе који су положили своје животе да би град Шабац изгледао овако како данас изгледа. Нова градска власт ће се трудити да град у будућности буде град у коме ће многи желети да живе и у који ће увек желети да се врате. То смо дужни нашим прецима али и потомцима који ће наследити нас. Град Шабац ће увек памтити оне људе који су се борили за слободу града.- рекао је Александар Пајић, градоначелник града Шапца.

 

-Данас је 76 година од када је наш град ослобођен у Другом светском рату. Тај дан је златним словима уписан у историју нашег града и сваке године обележавамо овај значајан датум, као и сви грађани Шапца. Шабац је дао преко пет хиљада жртава, изнедрио осам народних хероја и овде морамо овде доћи да оправдамо оно за шта су они даки своје животе.-рекао је Владимир Нинковић, председник Градског одбора СУБНОР-а Шабац.

 

 

 

 

 

 

Обележавању годишњице присуствовали су представници Војске Србије, чланови СУБНОР-а, као и чланови удружења и организација.