Одржана конститутивна седница Скупштине града Шапца

Одржана конститутивна седница Скупштине града Шапца

Конститутивна седница Скупштине града Шапца одржана је данас у амфитеатру Високе школе струковних студија за образовање васпитача.

На данашњој седници верификовани су мандати одборника следећих листа:“Александар Вучић-За нашу децу”, “Јелена Милошевић-Нови тим за Шабац”, “Небојша Зеленовић-Шабац је наш”, “Уједињена демократска Србија-Прилика”, “Руска странка-Слободан Николић” и “Др Дејан Павловић – Европска зелена партија – ЕВРОПЕЙСКАЯ ПАРТИЯ ЗЕЛЕНЫХ”.

 

 

Немања Пајић изабран је за председника Скупштине града Шапца, док је за секретара Скупштине именована Ивана Мићовић. Заменик председника Скупштине је др Бранко Вујковић, а заменик секретара Никола Теодоровић.

 

 

 

-Грађани Шапца су прижељкивали конститутивну седницу и након више него дугачких и чудних избора дошли смо до исте.

Одборници су данас урадили велики посао. Традиција у нашем граду јесте да се на конститутивној седници конституише извршна власт, тако да су данас изабрани и градоначелник и заменик градоначелника као и девет градских већника.

Град Шабац је данас добио нову власт и мислим да већ од сутра може нормално функционисати. Ја очекујем да, пошто је све јако дуго трајало, рад парламента буде интензивнији у наредном периоду, јер град Шабац очекују и ребаланс буџета, као и доношење буџета за 2021. како би се све вратило у нормалу и како бисмо кренули да радимо у интересу грађана.

Захваљујем се одборницима што сам по други пут добио поверење да будем председавајући парламента- први међу једнакима. Радујем се новом сазиву парламента и новим одлукама које ћемо доносити у корист наших суграђана.

Жао ми је што нису сви одборници присуствовали конститутивној седници. Иако нису били присутни Скупштина је верификовала њихове мандате тако да у наредном периоду очекујем да заједно са опозицијом наставимо да радимо у корист наших суграђана и града Шапца.- казао је Немања Пајић.

 

 

 

 

 

 

 

За градоначелника Шапца изабран је др Александар Пајић, а за заменика Блажа Кнежевић. На седници су такође именовани и чланови градског већа града Шапца:

 

 

 

 

Јелена Викић, члан градског већа задужен за здравство;

Мирољуб Мијушковић, члан градског већа задужен за културу;

Живан Бајић, члан градског већа задужен за привреду;

Бојан Дамњановић, члан градског већа задужен за образовање;

Милутин Стојиновић, члан градског већа задужен за пољопривреду;

Стеван Матић, члан градског већа задужен за родну равноправност и националне мањине;

Јелена Милошевић, члан градског већа задужен за социјална питања и рад и запошљавање;

Др Јован Ћирић- члан градског већа задужен за туризам;

Марко Пановић, члан градског већа задужен за спорт.