У току комплетна реконструкција ОШ „Мајур“

У току комплетна реконструкција ОШ „Мајур“

У ОШ “Мајур” у току су радови на комплетној реконструкцији објекта. Осим комплетне реконструкције, школа ће добити фискултурну салу, као и котларницу на биомасу, а настава ће бити реализована у једној смени. Тим поводом, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић посетио је ОШ “Мајур”.

-Школа у Мајуру добија нови изглед, управо онако како заслужује. Мајур је практично град, а овакав објекат је било потребно реконструисати да би задовољио све потребе ученика ове школе. Када се буде изградила и модерна сала користиће је и клубови. Захваљујем се Канцеларији за јавна улагања, Градској управи града Шапца и Одељењу за друштвене делатности, школи, месној заједници. Три године већ траје борба да се направи пројекат, да се изборе средства, а град је доста помогао. Имамо леп резултат и коначно смо кренули са реновирањем школе. Неће се стати на овом објекту, град Шабац покреће нову акцију, где ће сва школска игралишта и отворени терени у школама на сеоском подручју и у граду добију нове голове, кошеве и табле који ће бити апсолутно безбедни за сву децу.-казао је Пајић.

 

 

Укупна инвестиција износи око 213 милиона динара, а у финансирању учествују Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије, град Шабац и МЗ Мајур.

 

 

 

 

-ОШ Мајур је пре три године прославила 130 година рада школе. 550 ученика у матичној школи у Мајуру и 100 ученика у издвојеном одељењу у Штитару. Услови у ОШ Мајур у односу на градске школе су солидни, а Управа се годинама труди да их побољша. Са реконструкцијом школа ће бити далеко функционалнија.-рекао је Живан Макевић,директор ОШ “Мајур”.

 

У плану је изградња још 4 учионице, свечане сале, фискултурне сале, као и котларнице на биомасу, али и освежавање терена. Завршетак радова планиран је до краја године.

 

 

 

 

-Укупна инвестиција износи око 213. милиона динара. Град је финансирао комплетан пројекат реконструкције и доградње објеката у износу од 600 хиљада динара док је идејно ресење за иградњу фискултурне сале финансирала МЗ “Мајур” у износу од 490 хиљада динара, при чему смо показали заједништво на делу. Затим је град припремио главни пројекат за извођење радова за фискултурну салу у износу од 600 хиљада и главни пројекат застите од пожара у износу од 200 хиљада динара. Обезбедили смо надзор, али смо и спремни за све пратеце троскове током реконструкције, који се предвиђају на 2 милиона динара. Циљ нам је да створимо једну модерну школу, у којој ће наша деца пре свега бити безбедна, али и имати најбоље услове образовања.- рекла је Јелена Ристић, координаторка пројекта.

 

 

 

 

 

 

Циљ реконструкције је стварање модерне школе у којој ће деци бити омогућени најбољи услови образовања.