Полазницима основне информатичке обуке уручени сертификати

Полазницима основне информатичке обуке уручени сертификати

Град Шабац преко Локалног акционог плана запошљавања финансира основну информатичку обуку коју је завршило 8 полазника. Нјима су у Центру за стручно усавршавање Шабац данас додељени сертификати.

-Изузетно ми је драго што, иако се курс није завршио два полазника су већ нашла запослење. Чули смо од њих да им је ово користило, да су научили нешто ново и да ће сигурно бити у способности да то и примене на неком новом радном месту. Оно што је добро из овог пројекта јесте да смо ми све мере које су у акционом плану запошљавања донели заједно у разговору са привредницима. Отварају се нови курсеви који ће помоћи нашим новим суграђанима. Наравно, ове обуке нису намењене само незапосленима, већ и за привреду која може своје раднике да обучи за неке нове вештине. Зато апелујемо на привреднике да искористе ово, зато што су ове обуке апсолутно бесплатне и биће свима од велике користи.-рекао је Пајић.

 

 

 

Град Шабац за обуке за повећање могућности за запошљавање годишње издваја 5 милиона динара.

 

 

 

-Одељење за локални економски развој сваке године предлаже Скупштини града ЛАПЗ. Ове године ЛАПЗ садржи 6 програма који су намењени незапосленим лицима, привредним друштвима и предузетницима. Укупан буџет за 2020. годину је 52 милиона и 800 хиљада динара. Све обуке које реализујемо, организујемо у сарадњи са Тренинг центром. 160 лица тренутно учествују или су учествовали у неком од програма а очекујемо учешће још 100.- рекла је Виолета Шестић, начелница Одељења за локални економски развој.

 

Обуком су биле обухваћене теоријска и практична настава, а у плану је одржавање још две обуке.

 

 

 

-До краја маја кренућемо са обуком за рад на 3д штампачу, справи која нам је много помогла за време ванредног стања. Нашим здравственим радницима донирали смо 1331 визир. У току јуна месеца планиран је почетак обуке за рад на ЦНЦ машинама која траје 180 часова.-рекао је Бранко Филиповић, директор Центра за стручно усавршавање Шабац.

 

 

 

 

 

 

 

Полазници истичу да ће им познавање рада на рачунару помоћи приликом запошљавања и да су обуке овакве врсте од велике помоћи.