Пријем за Милу Игњатовић

Пријем за Милу Игњатовић

У сусрет Међународном дану породице, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић приредио је пријем за Милу Игњатовић, прву бебу зачету вантелесном оплодњом коју је средствима из буџета финансирао град Шабац. Пријему су присуствовали и Тамара Јовић Игњатовић, Милина мајка, представници Савета за здравље града Шапца др Јован Ћирић и Јелена Милошевић и Татјана Марковић, начелница Одељења за друштвене делатности.

 

-Јако смо поносни и срећни, имамо прво дете из пројекта финансирања трошкова вантелесне оплодње. Подршка породици је једна од најлепших мера коју град Шабац има. Такође, представља и најбољи начин да честитамо 15.мај, Међународни дан породице. Видели сте колико је среће мала Мила донела својим родитељима, а наравно и нама. До сада су конкурисала 34 пара, а ми смо изашли у сусрет свим паровима који су испуњавали услове конкурса. Следеће недеље расписаћемо и четврти конкурс. Сва та статистика и новац који је издвојен није битан када видите резултат, колико су родитељи срећни и наравно оно што је нама најважније и што је порука овог пројекта јесте да се рађају деца у нашем граду. То је увек нешто што је радост и што говори о перспективи града Шапца. Оно што ћемо Мили пожелети је да пропутује свет, али да јој крајње одредиште буде Шабац и да се овде увек радо врати. А град Шабац ће се на најбољи начин потрудити да овде створи најбоље услове и да наша деца овде и остану.- рекао је Немања Пајић. 

 

Град Шабац на годишњем нивоу издваја 3 милиона за финансирање покушаја вантелесне оплодње, а у току следеће недеље биће расписан овогодишњи конкурс.

 

 

 

 

 

-Данас смо имали прилику да видимо резултат рада на пројекту финансирања трошкова вантелесне оплодње, видели смо прелепу девојчицу и јако смо срећни, задовољни и поносни због тога. Ове године се очекују још три бебе, значи још лепих вести. Финансирањем трошкова вантелесне оплодње омогућили смо нашим суграђанима да се остваре у најбитнијој улози једног човека, а то је улога родитељства.- истакао је др Јован Ћирић, председник Савета за здравље града Шапца.

 

 

У наредном периоду очекује се долазак на свет још 3 бебе.

 

 

 

-Ја сам гледала на пут који треба супруг и ја да пређемо. Увек сам сматрала да то нису неки проблеми, већ изазови које нам живот намеће и са којима треба да се суочимо. Било је тешко и понекад смо пожелели да одустанемо, али гледали смо то оптимистички и имали наду да ће бити боље. Дочекали смо и сада нам је живот другачији и лепши, обојен неким лепшим бојама. Сада тек схватам тежину речи мама и тата и много нам је лепо. До сада смо вантелесну користили три пута , али преко Фонда. Ово је четврти пут, који је Град финансирао и Мила је дете баш из те, до сада једине успешне вантелесне оплодње.- казала је Тамара Јовић Игњатовић, Милина мајка.

 

За успомену породици на успешну сарадњу Немања Пајић уручио је сребрњак са грбом града Шапца, са жељом да Мила увек носи Шабац у срцу.