Спортисти се враћају тренинзима

Спортисти се враћају тренинзима

По завршетку ванредног стања, за шабачке првотимце и рекреативце настављени су тренинзи на отвореном. У „Кош клубу“ недавно су реконструисане трибине, те је овај објекат спреман за нову сезону. Тренингу млађих пионира ОКК “Шабац“ присуствовали су председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, члан Градског већа задужен за спорт Драган Николић и Дејан Поповић, срекретар Спортског савеза града Шапца.

-Налазимо се на једном култном терену у нашем граду, Кош клубу, који смо пре четири године реконтруисали. Осим реконструкције, потребно је да се тај терен одржава, а драго ми је да се он у континуитету одржава. Пре свега о њему воде рачуна корисници, тако да он изгледа као пре четири године када је обновљен. Оно што је посебно важно је да наши млади кошаркаши могу да га користе за тренинге, поготову сада у овој ситуацији када је препорука да се тренинзи одржавају напољу. Такође, могу га користити и рекреативци, а када се уради и спољашњи терен у Соколани, што је у плану за око 10 дана, имаћемо два терена где ће моћи наши првотимци да вежбају на безбедан начин. Наравно, када се буду стекли услови полако ће се враћати и тренинзима у сали. Најважније је да смо им обезбедили услове где ће они моћи несметано да почну са тренинзима.- казао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

 

Период ванредног стања искоришћен је за уређење и припрему терена како би га кошаркашки клубови на територији града Шапца безбедно користили.

 

 

-Од ове недеље дозвољени су тренинзи на отвореним теренима, а ми смо период ванредног стања искористили да уредимо и припремимо овај терен како би га кошаркашки клубови на територији нашег града безбедно користили.Терен је намењен тренинзима од 9 до 12 часова преподне и између 18 и 23 сата после подне, а у међупериоду свима који се рекреативно баве спортом. Такође, важно је да спортским радницима поручим да буду опрезни, одговорни и да поступају по препорукама у интересу свих.- истакао је Дејан Поповић, секретар Спортског савеза града Шапца.

 

 

 

 

 

Терен “Кош клуба” има гумирану подлогу, а на трибинама 500 места за седење