Вртићи у Шапцу поново почели са радом

Вртићи у Шапцу поново почели са радом

Вртићи ПУ ”Наше дете” данас су поново почели са радом након укидања ванредног стања у Републици Србији. У свим вртићима поштују се све прописане мере са циљем очувања здравља деце. Тим поводом, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић посетио је вртић “Пчелица”.

-Значајан јубилеј, 4 деценије од оснивања вртића „Пчелица“ обележавамо на најлепши начин, деца су се вратила у вртиће. Мени је драго да је предшколска установа предузела све мере, оне које су препоручене и да су деца у свим објектима, па и у овом овде, безбедна. Предшколска установа се одговорно понашала и током ванредног стања, све време су били активни и у контакту са родитељима и децом. Такође, јубилеј обележавамо и новим игралиштем, које је поклон фирме „Кортен Арт“. Ова друштвено одговорна фирма донирала је и дезинфекциони тунел нашем Дому здравља. Свима смо захвални што су деца безбедна и надам се да ће се све јако брзо вратити у нормалу, јер то наши суграђани заслужују. Добро су се владали у овој ситуацији и позивамо их да и даље буду одговорни док све ово не прође.-рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Директор и сувласник фирме “Кортен Арт” Бојан Лолић истакао је да је најважније учинити квалитетнијим време које деца проводе у вртићу.

 

 

 

 

 

 

-Вртић “Пчелица” су наше прве комшије. Желели смо да се деца осећају лепше и да им време проведено у вртићу буде квалитетније. Истакао бих да је израда овог вртића саставни део пројекта који је финансирала Европска Унија преко фонда ЕУПРО.

 

У вртићу се поштују све прописане мере заштите- деци и родитељима се пре уласка у вртић бесконтактним топломером мери температура, уз обавезну дезинфекцију руку и социјалну дистанцу. Објекти се дезинфикују ујутру, пре пријема деце, у току дана док су деца у дворишту и након одласка деце.

 

 

 

-Вртићи у Шапцу данас су отворили врата за малишане чији родитељи не могу да раде од куће уз поштовање свих прописаних мера. Петог маја је био 40. рођендан вртића, а од фирме “Цортен Арт” смо на поклон добили мали авантура парк који поштује све мере безбедности деце која је свима нама најважнија. У боравку све функционише нормално, а деца и васпитачи се заједно радују повратку у вртиће. – рекла је Сандра Мићић, директорка ПУ “Наше дете”.

 

У редовним околностима вртић “Пчелица” похађа 300 малишана, док их је тренутно 19.