Свечано отворен Соколски дом

Соколски дом данас је свечано отворен након дугог периода руинирања, решавања имовинско правних односа, тражења средстава и израде пројеката. Гостима су се обратили Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, Драган Николић, пројект менаџер и члан Градског већа, Петар Фајфрић, легенда шабачког спорта и Веселин Вуковић, председник Спорстског савеза града Шапца.

-Сви знамо колики је значај ове сале и ове зграде за шабачки спорт и радује ме што су оживљене неке давне емоције, нека дивна младост је овде остала које се сви радо сећају и подсећају. Мислим да је Вук рекао да се од играча сад тражи да оставе срце на терену. Свим овим људима, који су везани за овај терен, срце на месту када виде како изгледа Соколски дом у Шапцу. То је ова зграда и овде су долазили многи спортисти. У спорту нема старих заслуга, морате се доказивати из дана у дан и то наши спортисти знају.- рекао је Немања Пајић.

 

 

 

 

 

 

У програму су учествовали хор Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, малишани из ПУ “Наше дете” као и плесна група „Рива“.

 

 

 

 

 

 

-Сада када је дошло до ове тачке, оријентација је већ на неким следећим активностима. Много сам срећан и хтео бих да се захвалим Европској унији, која је помогла реконструкцији Соколског дома и која је препознала важност овог објекта. Настављамо даље радове, а по завршетку тендера ћемо кренути у реконструкцију терена и он ће врло брзо добити свој финални облик и већ постоје планови да на лето организујемо традиционални видовдански турнир, тако да се овим мали фудбал припрема за такмичење и идемо даље у све активности које су биле познате.-рекао је Драган Николић.

 

Петар Фајфрић, легенда шабачког спорта и Веселин Вуковић, председник Спорстског савеза града Шапца изразили су огромно задовољство поводом отварања овог објекта.

 

 

 

 

 

 

 

-Драго ми је да се Спортски савез после толико година вратио у овај простор, али не само Спортски савез и остали клубови, грански савези имаће свој простор, имаће једну дивну салу за састанке, за нека дешавања за које немамо друге просторе. Сви мали спортови ће имати могућност да ову салу користе за своје тренинге. Наравно, биће бесплатно, Спортски савез ће се трудити да овај објекат одржава овако добром стању и наравно као и увек да буде сервис спорта. Мислим да шабачки спорт то заслужује, и пресрећан сам што се после толико година враћамо у кућу спорта, која ће остати надам се још дуго.- казао је Вуковић.

-Након најаве да ће бити обновљен, дочекали смо и отварање Соколског дома. Очекујемо да ће бити изграђени и спортски терен, као и двориште са трибинама, посебно због рукомета.- изјавио је Петар Фајфрић.

Зграда Соколског дома изграђена је тридесетих година прошлог века, а реконструкцијом се добија “кућа спорта” која је, на симболичан начин, оваквим програмом отварања предата деци.