У Шапцу одржана прва фаза Пажљивкове смотре

У Шапцу одржана прва фаза Пажљивкове смотре

У шест основних школа за ученике првог и другог разреда и за предшколце из шест вртића ПУ “Наше дете” данас је одржана прва фаза Пажљивкове смотре у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца. Немања Пајић, председник Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца и председник Скупштине града Шапца овим поводом посетио је вртић “Ђурђевак”.

-Посебно ми је драго што је велики одзив основних школа и предшколских установа и да ће доста деце учествовати у овоме. Нама је то значајно, јер осим што ће они стећи одређена знања, најважније јесте познавање правила у саобраћају због њихове безбедности, али ћемо и учешћу на националном нивоу видети и колики је и степен обучености наше деце. Оно што је посебно важно је да ће Тело за координацију послова безбедности радити на превенцији и ово управо јесте начин да кренемо од најмлађих да савладају правила у и да буду безбедни у саобраћају. Сведоци сте да, како се која реконструкција ради у граду, све прати и овај сегмент безбедности у саобраћају, да се доста тротоара ради, да све буде прилаглођено пешацима и то јесте један део Стратегије плана одрживе урбане мобилности. Оно што је посебно важно ове године у буџету града Шапца више од 60 милиона динара опредељено за изградњу нових тротоара и за реконструкцију већ постојећих, како би пешаци били што безбеднији. Све што смо планирали прошле године, полако креће са реализацијом све са циљем да имамо што одговорније учеснике у саобраћају у граду Шапцу и да имамо што мање саобраћајних незгода.-казао је Пајић.

Учешће у смотри узело је шест вртића ПУ “Наше дете”: Слобода”, “Сунце”, “Пролеће”, “Пчелица”, “Снежана” и 6 основних школа: ОШ “Јанко Веселиновић”, ОШ “Ната Јеличић”, ОШ “Лаза Лазаревић”, ОШ “Стојан Новаковић”, ОШ ”Доситеј Обрадовић” у Волујцу и ОШ “Мајур”у Мајуру.

-Савет за безбедност у саобраћају града Шапца и град Шабац узели су учешће у овој манифестацији са 6 основних школа и 6 вртића. За све ученике и предшколце у Шапцу провера знања је данас, а у првој фази смотре учествује укупно 1101 ученик првог и другог разреда и 160 предшколаца.-рекла је Сандра Мићић, члан Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца и директорка ПУ “Наше дете”.

Циљ реализације смотре је развој и унапређење саобраћајног образовања и васпитања деце, а посебно унапређење знања и ставова о безбедном учешћу деце у саобраћају.