Први рођендан вртића „Колибри“ у Прњавору

Први рођендан вртића „Колибри“ у Прњавору

Вртић “Колибри” у Прњавору данас је добротворним матинеом у организацији Предшколске установе “Наше дете”, обележио прву годину рада и постојања. Програму је присуствовао и Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

-Прошло је годину дана и видим да вртић живи, а то је најважније. Мени је посебно драго што овде имамо јасле, што је први пут на селу. Практично родитељи, заједно са својим малишанима овде имају активан друштвени живот и могу да безбедно да оставе своју децу, знајући да ће деца научити нешто и провести креативно своје слободно време у вртићу. Посебно ми је драго зато што је управо Предшколска установа нашла начин како да повећа обухват деце поготову на сеоском подручју, овде има 120-оро деце. Велика захвалност фондацији Новак Ђоковић, без ког овај вртић не би овако изгледао. Најважније јесте што се одржава живот овде и што све функционише на најбољи начин. Управо то,што се овде дешава је препорука да неком другом фондацијом, а наравно и са фондацијом Ђоковић, нађемо начине да се нешто слично деси у селима на територији града Шапца, а ја се надам да ће то бити врло брзо и радујем се свим подухватима, јер управо активно размишљамо како да повећамо обухват и како да деца имају што боље услове. – рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

Добротвони матине приређен је како би се прикупила средства за уређење дворишта вртића.

-Годину дана је већ како овај вртић живи и ради, како лепо сарађује и остварује сарадњу са родитељима, са свим суграђанима који све време узимају учешће у животу и раду нашег вртића, а ми смо им на томе незмерно захвални. Захвални смо и родитељима. Данас у нашем вртићу имамо сто малишана, који похађају свакодневно овај вртић, а оно на шта смо ми посебно поносни јесте јаслена група, коју ретко ко у Србији данас има, да негде на приградском или сеоском подручју имају услове за једну јаслену групу.- рекла је Сандра Мићић, диркеторка ПУ “Наше дете”.

 

 

 

 

 

Вртић “Колибри” отворен је прошле године у фебруару као донација Фондације Ђоковић, а више од 100 малишана свакодневно похађа овај вртић.