Делегација града Аргостолија у посети Шапцу

Делегација града Аргостолија у посети Шапцу

Делегација братског грчког града Аргостолија предвођена почасним конзулом Србије у Грчкој Виктором Рухотасом посетила је данас Шабац. Пријем за госте у Градској кући приредио је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

-Драго ми је што остаје пријатељство између Шапца и Аргостолија и што је данас овде и нови градоначелник. Поред туризма, културе, спорта дошли смо до тога да разменимо искуства и око економије. Познато је да је град Шабац град који је добио разна признања у привлачењу страних инвестиција. Оно што је посебно важно јесте да је стуб наше сарадње Виктор Рухотас који је за то добио и признање на Дан државности, за развој односа измедју Србије и Грчке, између осталог Кефалоније и града Шапца. Важно је да се сарадња продубљује и наставља.-рекао је Пајић.

 

 

 

 

Гости су истакли важност дугогодишње сарадње, као и гостопримство града домаћина.

-Изузетно ми је драго да када год дођем у Србију прво посетим Шабац. Почаствован сам наградом коју сам добио и понос ми је да радим ово што радим. Желим да учврстимо сарадњу, не само на нивоу спорта и културе, већ и на нивоу привреде, и из тог разлога су део наше делегације привредници и хотелијери.- рекао је Виктор Рухотас.

 

 

 

Гости су након пријема посетили Народни музеј Шабац, Библиотеку шабачку, Улицу града Аргостолија, као и Индустријску зону. За госте из пријатељске Грчке пријем је приредио и Његово преосвештенство епископ шабачки Лаврентије.