Представљени резултати Пројекта „Support life“

Представљени резултати Пројекта „Support life“

У Дому здравља “Др Драга Љочић” данас су представљени резултати Пројекта “Support life” који се реализује кроз програм Interreg-IPA прекограничне сарадње Хрватска-Србија. Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, Јелена Милошевић, директорка Центра за социјални рад “Шабац”, Јован Ћирић, председник Савета за здравље, Ивана Корунић и Слађана Иванчић, представнице Caritas-a, посетили су овим поводом Дом здравља.


-Изузетно ми је драго да као град показујемо капацитет да можемо да реализујемо европске пројекте, што смо више пута и доказали. Поред важне и квалитетне опреме, кроз овај Пројекат млади лекари и техничари су добили посао, а палијативна нега постаје доступнија. Буџетом град Шабац опредељује 50 милиона динара за функционисање Дома здравља како би се задржао обим здравствене заштите, како на сеоском тако и на градском подручју.- рекао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.


 

 

 

 

 

Пројектом је шабачки Дом здравља ангажовао 2 лекара и 3 медицинска техничара, а портабилни ултразвучни апарат и два возила са теренском опремом су део опреме добијене пројектом.

Овај пројекат веома је важан за нашу установу, јер смо развили услугу која је потребна нашим суграђанима и од велике име је користи. Осим тога, кроз пројекат су прилику за посао добили младри лекари и техничари – казала је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац.

 

Caritas је укључен у Пројекат као пружалац социјалне заштите, помоћи у кући која се одвија на подручју неразвијеног и руралног терена и пружају је обучени и стручни тимови.- рекла је Слађана Иванчић, представница Caritas-a.

 

 

 

 

 

Пројекат “Support life” за циљ има повећање доступности здравствене заштите и палијативне неге старијима, а вредност пројекта је 990 хиљада евра од чега је за партнере из Шапца намењено 430 хиљада евра.