Делегација Општине Високо посетила Шабац

Делегација Општине Високо посетила Шабац

Амра Бабић, начелница Општине Високо, данас је са сарадницима у посети Шапцу. За госте из Високог приређен је пријем у Градској кући на ком се са уваженом гошћом разговарало о озваниченој сарадњи између Шапца и Високог и примеру добре праксе.

Са Општином Високо имамо добру сарадњу и партнерство на ранијим пројектима, што је препорука и за неке будуће – казао је, у поводу посете делегације овог града Шапцу, Немања Пајић, председник Скупштине града.

 

 

 

 

 

 

 

Пријему су присуствовали Небојша Зеленовић, градоначелник, Душан Костадиновић, заменик градоначелника и Совраније Чоњагић, директор Слободне зоне Шабац.

– Ми се познајемо већ дужи период и размењујемо наше добре праксе које смо озваничили у новембру месецу Споразумом о сарадњи два града. Јако сам сретна да можемо много да научимо једни од других и мислим да нам је заједничка жеља да грађанима наша два града приближимо европске вредности. Како је Високо у БиХ, тако је и Шабац у Србији авангарда. Неки градови су претече развоја и развијенији су од остатка земље. Имамо људе који воде ова два града, који су предани свом послу и својој мисији и то се препознаје из нашег досадашњег рада. Оно што такође делимо као вредност јесте жеља да у региону у ком живимо ширимо више љубави, да причамо о помирењу и заједничком животу, а да оставимо прошлост иза својих леђа и да се бавимо садашњошћу и будућношћу. Наша сарадња текла је планираном динамиком којом смо задовољни, а у наредном периоду очекујемо конкетне резултате до којих сам сигурна да ће доћи, поготово ако нам грађани дају поверење, обзиром на то да су и у Србији и у БиХ у 2020-ој години локални избори. Сигурна сам да ћемо наставити сарадњу, о чему ћемо причати када дођете у Високо, што вас ја срдачно и позивам. Приликом наше претходне посете имали смо прилику да посетимо Пословну зону где сте направили велике искораке. Делећи наша позитивна искуства, преносимо оно што је добро из Шапца у Високо и обрнуто. Посебно сам била импресионирана Центром за стручно усавршавање Шабац, јер је тржиште рада данас такво да морају постојати конекције између послодаваца и грађана, што ми као Градске управе морамо омогућити. То је оно што је мене импресионирало, а имам још много лепих речи за оно што ви у Шапцу радите.– рекла је Амра Бабић, начелница Општине Високо.

Након пријема, у сали Шабачке гимназије, одиграна је пријатељска утакмица између РК “Металопластика” и РК “Босна” која је завршена резултатом 27:30 у корист гостију.

 

 

 

 

Шабац и Високо су партнери на многим пројектима, а Споразумом о сарадњи, који, између осталог, обухвата стратешку сарадњу у преношењу знања и технологија, заједничком планирању и извођењу донаторских пројеката у земљи и иностранству са нагласком на активну политику запошљавања, с циљем економског раста и развоја јединица локалне самоуправе, у новембру 2019. године озваничена је успешна сарадња ова два града.