Основна информатичка обука за већу могућност запошљавања

Основна информатичка обука за већу могућност запошљавања

У циљу професионалног обучавања незапослених у Центру за стручно усавршавање Шабац одржана је основна информатичка обука коју кроз Локални акциони план запошљавања финансира град Шабац. Полазнике обуке поздравио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

-Град Шабац преко Локалног акционог плана запошљавања финансира обуку за оне суграђане који желе да се усаврше и стекну нова знања како би лакше дошли до посла. Многе фирме шаљу своје раднике на додатне обуке како би побољшали своје компетенције, а овом приликом их позивам да искористе ову прилику за обуку. У оквиру Тренинг центра радимо обуке за оне послодавце који желе да ангажују и обуче нове раднике. Неке од њих су већ акредитоване, тако да полазници добијају верификоване сертификате. Излазимо у сусрет нашим грађанима како би, пре свега, дошли до посла, унапређујући њихове компетенције – рекао је Пајић.

Обуком су кроз 60 сати обухваћене теоријска и практична настава, а састоји се из 4 модула: основе коришћења рачунара (Windows), програм за обраду текста (MS Word), програм за табеларне прорачуне (MS Excel) и интернет сервиси. Полазници истичу да је познавање рада на рачунару  битан фактор у повећању могућности запошљавања, те ће им организовање оваквих обука много значити.

-Самохрани сам родитељ, незапослена сам 7 година и јако ми је тешко да нађем посао. Ова обука ће ми много значити јер већина послодаваца тражи познавање рада на рачунару. – рекла је једна од полазница, Гордана Урошевић из Шапца.

 

 

 

Шабачки Тренинг центар настао је кроз пројекат SEED STEP II који је финансирала Аустријска развојна агенција, а реализован је са организацијом Volkshilfe solidarität.