Одржана годишња конференција за новинаре на тему рада Скупштине града Шапца

Одржана годишња конференција за новинаре на тему рада Скупштине града Шапца

-Шабачки парламент је огледало демократичности и место на ком сви одборници користе једнако право на заступање својих ставова.

О томе сведочи и активно учешће једног броја одборника у раду сваке седнице – у статистици јављања се види да је на неким седницама било и више од 20 јављања појединих одборника. Међу најважније одлуке у 2019. години свакако треба убројати одлуку о буџету за ову годину који је усвојен у законском року и представља наставак одговорне политике према граду – одговорност према образовању, социјалној заштити, даљем развоју инфраструктуре и унапређењу услова живота у нашем граду, као и подршку Иницијативи грађана Штитара о измештању трасе државног пута, усвајање важних стратешких докумената – међу којима је и Стратегија развоја људских ресурса, што је први документ ове врсте и један од предуслова за даљи плански развој града и коришћење средстава из фондова ЕУ, сагласност за реализацију пројекта „Знање о јагодичастом воћу за бољи живот“, којим се обезеђују средства за подстицаје производње јагода у Гораждевцу и другим српским селима у околини Пећи и низ других важних одлука.- рекао је на годишњој конференцији за новинаре Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.

О раду Скупштине говорио је и Златко Ранковић, секретар Скупштине града Шапца.

-Скупштина града Шапца је током 2019. године заседала укупно 11 пута. Одржано је 7 редовних и 4 седнице по хитном поступку. Усвојена је укупно 161 тачка дневног реда током 82 сата ефективног рада. Десиле су се и одређене промене у одборничкој структури, а представници Скупштине града Шапца су учествовали и на многим стручним скуповима.