Усвојен буџет за 2020. годину

Усвојен буџет за 2020. годину

Скупштина града Шапца усвојила је данас предлог буџета за 2020.годину. Овим документом предвиђен је укупан буџет од 4 милијарде и 117 милиона динара, а највећи приход планиран је од пореза на зараде – око 1,5 милијарди динара. Kако је у образложењу Одлуке о буџету града рекла Маријана Kостадиновић, начелница Одељења финансија, очекује се да се у градску касу, између осталог, слију и приходи од пореза на имовину који чини око 13%, трансфери републике – 8,75%, као и приходи од продаје непокретности и земљишта који су око 8% укупно предвиђених средстава.

Највећи износ на расходној страни – око 1,2 милијарде динара, или 31% укупних средстава, представљају трошкови за опште услуге локалне самоуправе, који укључују и капиталне инвестиције. За предшколско образовање и васпитање планирана су издвајања од око пола милијарде динара, што је око 12% укупног буџета, док је за основне и средње школе предвиђено више од 360 милиона динара.

Скупштина града Шапца усвојила је План капиталних инвестиција, који је образложио Милан Васић, начелник Градске управе. Локални парламент усвојио је и Извештај о извршењу буџета града Шапца за првих девет месеци ове године, као и информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град Шабац.

Одборници су усвојили и Акциони план запошљавања за 2020. годину, као и Стратегију развоја људских ресурса града за 2020-2025.

На седници Скупштине за директора Народног музеја именована је Нела Тонковић, историчар уметности, досадашњи вршилац дужности.