За проширење предшколских група на сеоском подручју

За проширење предшколских група на сеоском подручју

У жељи да допринесе повећању обухвата деце на сеоском подручју предшколским васпитањем и образовањем, као и њиховој социјализацији и проширењу група у којима раде, Град Шабац купио је комби који децу из Жабара, Церовца и Кормана свакодневно превози у школу у Корману у којој се одвијају активности.

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и руководство Предшколске установе посетили су данас децу која су у школи у Корману.

 

-Јако лепа вест је да смо деци омогућили да се социјализују, да се увећају групе јер је у многим селима свега двоје или троје деце било у играоницама само два пута недељно. Сада смо омогућили да се деца узраста од 3 до 5 година свакодневно друже и сада та група броји 21 дете од којих 17-оро долази и одлази управо овим комбијем. Комбијем се деца свакодневно превозе до овог места где имају боље услове за дружење што је добра мера која даје јако добре резултате. У плану су и проширења на многа друга места која имају сличан проблем.- рекао је Немања Пајиц, председник Скупштине града Шапца.

 

За куповину комбија град је издвојио 5,2 милиона динара, а овом активношћу обухваћено је 17-оро деце.

-Предшколска установа је дошла до циља да на сваком упису имамо 100% примљене деце, односно да листа чекања више не постоји, што нам даје могућност да размишљамо о томе како да тај обухват проширимо. Комби превоз је једно од решења, а осим њега аплицирамо на разне пројекте, па смо тако од Фондације Ђоковић отворили вртић, а између осталих постоји и нови пројекат “Инклузивно предшколско образовање” којим проширујемо обухват деце.- рекла је Биљана Мркоњић, сарадник за унапређење социјалне заштите.

 

Шабачка Предшколска установа “Наше дете” различитим програмаима обухвата више од 3,5 хиљада деце и има највећи обухват у Србији. За рад ове установе из буџета града годишње се издвоји око пола милијарде динара.