Социјално предузетништво важан сегмент економије

Социјално предузетништво важан сегмент економије

У шабачкој Синагоги одржава се округли сто у оквиру пројекта „Социјално предузетнишрво као средство за борбу против социјалне искљученоари и сиромаштва“, који реализује Царитас Шабац, у сарадњи са партнерима из Италије и општином Богатић, уз подршку Европске уније.

Скупу на ком се говори о социјалном.предузетништву, европским искуствима и стању на обом плану у нашој земљи, присуствују Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, Владан Красавац, начелник Мачванског округа, Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић, као и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, удружења и организација.

– Социјално предузетништво важна је тема, посебно када имамо у виду да је ова област на самом почетку у нашој земљи. Зато су нам важна искуства из развијених земаља и захвалан сам нашим гостима из Италије који су спремни да своје знање поделе са нама. Захвалан сам и Kаритасу на проактивном ставу и одговорном залагању у овој области, као и на учешћу у изради Стратегије људских ресурса, важног стратешког документа који препознаје потенцијале и могућности у овој сфери. Важно је економски оснажити особе са инвалидитетом и пружити им прилику за пуну друштвену интеграцију, а ово је најбољи начин – казао је Пајић.