Одржана седница Савета за здравље града Шапца

Одржана седница Савета за здравље града Шапца

На седници Савета за здравље града Шапца данас су усвојени извештаји о раду Фонда за лечење деце од тешких и ретких болести и о финансирању трошкова вантелесне оплодње.

Председник Савета др Јован Ћирић истакао је велики број захтева за помоћ Фонду за лечење деце од тешких и ретких болести.

– У овој години преко нашег Фонда за лечење деце од тешких и ретких болести, од приспела 34 позитивно је решено 28 захтева и пружена је финансијска помоћ деци и њиховим породицама за финансирање набавке лекове, медицинских помгала и све оно што су биле њихове потребе. Од опредељених 2,5 милиона у овој години утрошено је више од 2,2 милиона динара, што је значајно више него прошле године и показатељ је да наши суграђани препознају Фонд као један од начина да добију подршку за лечење деце. У овој години подршку за један покушај вантелесне оплодње добило је 13 парова, а надамо се да ћемо ускоро моћи да поделимо И радосне вести – казао је др Јован Ћирић, председник Савета за здравље.

Члановима Савета представљен је пројекат “Знање за здравље” Марије Ратковић, као и иницијатива да град финансира набавку скенера за потребе Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић” и подржи изградњу отвореног базена. Седници Савета присуствовао је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца, који је образложио иницајтиву.